ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ; ή αλλιώς: ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΑ ΜΕ ΤΗ LOATKI-λα ΚΑΙ ΤΗ WOKE-ίλα, ΝΑ ΜΙΑ CORRECT-ίλα

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ; ή αλλιώς: ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΑ ΜΕ ΤΗ LOATKI-λα ΚΑΙ ΤΗ WOKE-ίλα, ΝΑ ΜΙΑ CORRECT-ίλα

Αφορμή για την παρούσα ανάλυση ήταν μια διαδικτυακή συζήτηση περί δικαιωματισμού με τον ψυχολόγο Γρ. Βασιλειάδη που παρακολούθησα στο YouTube. Σε αυτή ανέφερε μια έρευνα σε παγκόσμιο επίπεδο που έκανε ένας Αμερικάνος κοινωνικός επιστήμονας, ερωτώντας διάφορους ανθρώπους για να του απαντήσουν στο ερώτημα: ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ;

Οι αντιδράσεις ήταν εκπληκτικές. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων σε Ευρώπη, Αμερική, Αυστραλία, δηλαδή στο δυτικό κόσμο, είτε απέφευγαν να απαντήσουν, είτε επιτιμούσαν τον ερωτώντα ως ύποπτο πονηράδας που αποσκοπούσε σε κάτι αρνητικό. Αντίθετα, στο μουσουλμανικό, Ρωσικό, Ασιατικό γενικώς χώρο ή και στον τροπικών δασών πρωτογονικό κόσμο, οι απαντήσεις ήταν οι «φυσιολογικά» αναμενόμενες.

Επειδή προσωπικά, όπως πολλάκις έχω γράψει, θεωρώ όλη αυτή τη διαστροφή του νου που συμπυκνώνεται στο λεγόμενο κίνημα woke, που κατατρώει τελευταίως τις «σάρκες» της παράδοσης και της κοινής λογικής στη Δύση, εκφράζεται με το δικαιωματισμό και σύρει τις πιθηκίζουσες υπό τύπο μαζικής υστερίας κοινωνίες προς μια επερχόμενη δυστοπία, οφείλω ως βιολόγος και ως σκεπτόμενος να απαντήσω στο ερώτημα με τον πλέον σαφή τρόπο.

ΓΥΝΑΙΚΑ είναι λοιπόν το θηλυκό άτομο του σεξουαλικώς αναπαραγόμενου είδους Homo sapiens (κοινώς άνθρωπος) των πρωτευόντων θηλαστικών, που γενετικά χαρακτηρίζεται από ΧΧ ζεύγος φυλετικών χρωμοσωμάτων (σε αντίθεση με το ΧΥ του αρσενικού), ανατομικά διαθέτει μήτρα προς κυοφορία νέου ανθρώπου, ωάρια, έμμηνο ρύση και γαλακτοφόρους αδένες στο στήθος.

Οντολογικά και φυλετικά διαθέτει ερωτογόνες περιοχές στο σώμα (πρόσωπο, οπίσθια, στήθος, αιδοίο, μηροί, λαιμός, κοιλιά, χέρια, κ.ά.) που σε συνδυασμό με χαρακτηριστικές θηλυκές οσμές διεγείρουν την ερωτική διάθεση του ανδρός προς συνουσία. Η κατάλληλη ερωτική διέγερση του ανδρός από τα οπτικά, οσφρητικά και ηχητικά ερεθίσματα προερχόμενα από τη γυναίκα, διά της κατάλληλης εγκεφαλικής και εν γένει νευρικής ενεργοποίησης προκαλεί τη στύση του πέους σε κατάλληλο βαθμό σκληρότητας για να εισέλθει στον αρκούντως λιπασμένο από αντίστοιχη ερωτική διέγερση γυναικείο κόλπο και κατόπιν συντόμου (ή μακράς) συνουσίας να επέλθει η μετ’ οργασμού εκσπερμάτωση.

Τα εκατοντάδες εκατομμύρια σπερματοζωάρια (Χ ή Υ χρωμοσωμικώς), διά των σαλπίγγων της γυναίκας τελικώς γονιμοποιούν (ένα μόνο κάθε φορά) ένα κατάλληλο ωάριο (Χ υποχρεωτικά χρωμοσωμικώς) και ακολουθεί η κύηση του σχηματισθέντος εμβρύου στη μήτρα. Παρέλκει στο παρόν να αναφερθεί ότι τα εκτός γονιμοποιήσεως παραπάνω μπορούν και να συμβαίνουν αυτόνομα.

Αυτός λοιπόν είναι ο ορισμός της γυναίκας από εμένα, ένα βιολόγο που έτσι τα έμαθα και έτσι είναι. Οτιδήποτε διαφορετικό σας πει άλλος, ή για ανισόρροπο θα πρόκειται ή για άσχετο. Στείλτε τον στο «από εκεί που ήλθε» και πάμε να ζήσουμε όσο μας γράφει ακόμα.

Γιώργος Χώτος, Ιούλιος 2024