Μουσουλμανισμός=κοινωνία | 05/04/2017 22:56
Απόλυτα σωστός ο κ. Πειρουνάκης. Δεκαετίες τώρα η Δύση εθελοτυφλεί. Το 1973 την πετρελαϊκή κρίση προκάλεσαν στο όνομα του Αλλάχ οι υπουργοί των εμιράτων και του Μαγκρέμπ. Ο Νάσερ θρησκευτικώς πορεύονταν, ο Καντάφι το ίδιο. Κατόπιν, δεν φτάνει η αρίθμηση για την αναφορά. Γνωστά άλλωστε. Ναι εντάξει το Ισραήλ και η στήριξη της Δύσης μπλα, μπλα, μπλα. Άλλος κόσμος κύριοι, άλλος πλανήτης μάλλον. Ολοι οι στρατευμένοι αφελείς ας σταματήσουν να λυπούνται αυτούς που λυπούνται εμάς ως εκφυλισμένους. ναι εκφυλισμένοι είμαστε γι’ αυτούς αφού ζούμε σε κοσμικό κράτος. Η Δύση δεν έχει να πάρει τίποτα απ’το Ισλάμ. Δεν το χρειάζεται, δεν την αφορά. Αυτοί απλώς διεισδύουν και είναι πολλοί, γεννούν, συνεχώς ..
Γιώργος Χώτος
¨Ασήμαντος”
Απάντηση | 06/04/2017 09:24
Δεν νομίζω ότι ο δικός μας πολιτισμός είναι πολύ καλύτερος. Δηλαδή τι είναι καλύτερο? Το γεγονός ότι τα παιδάκια εθίζονται σε οποιοδήποτε ηλεκτρονικό παιχνίδι με τέρατα, βία και αίμα? Το γεγονός ότι καπηλευόμενοι το όνομα του Σταυρού χωρίζουμε τους ανθρώπους σε καλούς και κακούς? Η βία είτε προέρχεται από κάποιον παλαβό μουλά του Ισλαμ, είτε από κάποιο παλαβό ιεροκύρηκα του Χριστιανισμού είναι το ίδιο και το αυτό. Και στις δυο θρησκείες μπορεί κανείς να βρει και τις φωτεινές εκδοχές του ανθρωπισμού και τις σκοτεινές εκδοχές του μίσους. Οι άνθρωποι που ζουν στη Μαλαισία είτε όπουδήποτε αλλού στην Ανατολή, δεν είναι κατώτεροι από τους ανθρώπους της Δύσης. Είναι ΣΥΝανθρωποι και πλασμένοι από το ίδιο Χέρι. Ο Χριστός για τον οποίο υπερηφανευόμαστε (αλλά καρφώνουμε μόνοι μας καθημερινά στο Σταυρό με όσα κάνουμε και λέμε) είναι ο πρώτος που δίδαξε την αγάπη ανεξάρτητα θρησκείας καταγωγής και χρώματος. Εμείς κρυβόμαστε πίσω του για να ικανοποιήσουμε τη διεστραμμένη φιλαυτία μας και να πείσουμε τους εαυτούς μας ότι είμαστε ανώτεροι (ως προς τι?) από τους αλλόπιστους.
Ασημαντος
Απάντηση σε “Ασήμαντος” | 06/04/2017 21:58
Τι να απαντήσεις τώρα σε τέτοιους καλούς ανθρώπους που νομίζουν ότι ο καλός είναι καλός παντού και ο κακός αναλόγως. Δεν έχεις καταλάβει τίποτα καλέ μου άνθρωπε από το τι σημαίνει Ισλάμ για την κοινωνία τους ενώ κατέχεις (κατ’εσένα) το τι σημαίνει Χριστιανισμός για τη δική μας. Εσύ τους νιώθεις συνανθρώπους, είσαι σίγουρος ότι έτσι σε νοιώθουν κι’αυτοί; Πλανάσαι. Γι’αυτούς είσαι άπιστος, σε ανέχονται, και όχι για πολύ. Ξεριζώστε από μέσα σας την αφελή αυτομαστιγωτική ενοχή για τα δεινά που τους έφερε η Δύση κτλ, κτλ. Δεν έχει νόημα. Η κοινωνία πορεύεται. Πιστεύεις ειλικρινά ότι οι μουσουλμανικές μάζες μπορούν να συμβάλλουν στην επίλυση των πλανητικών προβλημάτων; Με τι μέσα; Με τι μυαλό; Το γνωρίζεις ότι στις διδακτορικές τους διατριβές αναφέρουν υποχρεωτικά “έγινε στο όνομα του παντοδύναμου και φιλεύσπλαχνου Αλλάχ. Ενας είναι ο θεός κτλ, κτλ., η διατριβή αυτή έγινε με τη θέληση του Αλλάχ κτλ. κτλ.”. Νομίζεις ότι όλα αυτά είναι ασήμαντα; Καταλαβαίνεις τι μας χωρίζει; Ο χριστιανισμός έχει ως διδασκαλία την Αγάπη (εντάξει δεν εφαρμόζεται αλλά είναι ο πυλώνας που διαποτίζει το μενταλιτέ μας). Εχεις δει πουθενά σε μουσουλμανικό κείμενο (άσε το κοράνι δεν το συζητάμε) που να αναφέρεται η λέξη αγάπη; ΠΟΥΘΕΝΑ. Αν το βρεις στείλτο μου και θα σε συγχαρώ δημοσίως. Η φιλαυτία που ονομάζεις έτσι γενικώς “εμάς” είναι η έκφραση της ατομικότητας που εγκαταστάθηκε στην καθημερινή φιλοσοφία της Ευρώπης μετά τον μεσαίωνα. Τόμοι φιλοσοφικών δοκιμίων από τον Καρτέσιο έως τον Χόμπς και από τον Βέμπερ έως τον Φουκώ έχουν ασχοληθεί με την ανύψωση του ατόμου στη Δύση. Ωραία, γίναμε φιλοτομαριστές και λοιπόν; Τι έγινε; Σταμάτησε η πρόοδος; Αγωνιζόμαστε, δημιουργούμε, καινοτομούμε, μορφωνόμαστε. Νομίζεις ότι υπάρχει ατομικότητα στο μουσουλμανισμό; Πλανάσαι. Το άτομο δεν υφίσταται, βρίσκεται στο έλεος του φιλεύσπλαγχνου Αλλάχ. Πρέπει να κάνει τζιχάντ για να τον ευχαριστήσει (τζιχάντ σημαίνει αγώνας στον οποίο περιλαμβάνεται και αυτός εναντίον των απίστων). Διάβασε οπωσδήποτε το κοράνι.
Γιώργος Χώτος